Kontrowersyjne opakowania farmaceutyczne
Lipiec 10, 2016
Czy warto zatrudniać stażystę w agencji interaktywnej?
Lipiec 29, 2016

Pospolita definicja cateringu zawiera wykonanie i dostarczenie gotowych dań do lokum przeznaczenia. Powiedzenie „gotowych” jest w tymże fakcie ważne, ponieważ znaczy ono, iż potrawy tworzone są w różnym miejscu aniżeli to, w jakim są następnie spożywane. Jest to jednak definicja niepełna, bo w jej świetle usługi cateringowe byłyby oferowane przez każdy lokal gastronomiczny realizujący sprzedaż wyżywienia na wynos i zajmujący się dystrybucją tego jedzenia – więc wszystkiego gatunku pizzerie albo kawiarnie z kuchnią egzotyczną.

Okazuje się, iż sprzedaż i wysyłka jedzenia na wynos jest ledwie jednym spośród zakresów funkcjonowania firm cateringowych, bowiem podstawowa forma ich działalności polega nie wyłącznie na stworzeniu i dostarczeniu jedzenia, ale na kompleksowej organizacji przyjęć albo szeroko zrozumianej kulinarnej obsłudze różnych wydarzeń, takich jak proseminaria bądź debaty. Odmiennymi słowy, usługę można nazwać cateringową wyłącznie wówczas, gdy łączy w sobie zarówno kulinarne, jak i logistyczne działania mające na celu obsługę dowolnego wydarzenia. Warto zaznaczyć, iż wartość VAT na usługi cateringowe wynosi 8%.

Więcej na stronie: http://www.catering-gastro.info/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykorzystujemy pliki cookies do prawidłowego działania strony, aby oferować funkcje społecznościowe, analizować ruch i prowadzić działania marketingowe. Więcej informacji znajdziesz w polityce cookies.
Czy zgadzasz się na wykorzystywanie plików cookies? Zgadzam się